.

5 sfaturi cum sa alegi un telefon mobil bun in 2024

5sfaturicumsaalegiuntelefonmobilbunin2024
Distribuie prietenilor tai!

Piata telefoanelor mobile este una foarte bogata in Romania si nu numai. Producatorii au ajuns sa scoata si cate doua modele pe an pentru a tine pasul cu progresul tehnologic, iar concurenta este una acerba.

Asistam in ultima perioada la dispozitive mobile ale unor producatori din esalonul secund care efectiv se intrec cu telefoanele de top ale marilor companii din industrie. In continuare iti prezint cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi un telefon mobil bun in 2024. Iata deci ce trebuie sa ai in vedere:

1. Display-ul

Unul dintre primele lucruri de care trebuie sa tii cont este display-ul si in primul rand te intereseaza diagonala telefonului. Daca te joci probabil ca preferi un dispozitiv cu o diagonala mai mare, in timp ce, pentru celelalte sarcini un display de 6.3-6-5 inch ar trebui sa fie suficient.

Te mai poti uita si la acel notch, adica punctul unde este situata camera frontala. Unele telefoane au doar un punct finut, altele au o bara care mai mananca din ecran. Totul tine de preferintele personale aici, insa eu as opta pentru o camera incorporata in ecran sau un notch cat mai finut.

In al treilea rand te intereseaza rata de refresh a display-ului, adica la ce frecventa se actualizeaza, in momentul de fata ecranele bune avand o rata de refresh de 120-140 hz.

Un display de calitate iti va oferi o experienta fluida in vizionarea de filme la standarde inalte, la jocuri video sau chiar la jocuri de noroc pe telefon, jocuri pe care daca vrei sa le accesezi, poti sa gasesti pe acest site un top al celor mai bune cazinouri online licentiate din tara noastra.

Este importanta, de asemenea, si luminozitatea ecranului, mai ales punctul maxim al acesteia, indeosebi vara, pentru ca multi utilizatori au probleme in folosirea mobilului in zilele insorite.

De aceea, acum ecranele au si luminizotate maxima de 3000 niti, ceea ce ar trebui sa rezolve problemele cu luminozitatea chiar si in cele mai insorite zile.

2. Bateria

Bateria telefoanelor este si ea foarte importanta. Majoritatea producatorilor lucreaza cam cu aceeasi tehnologie, variatiile fiind destul de mici in industrie in momentul acesta.

Daca se lucreaza pe litiu-ion, sarcina revine dezvoltatorilor software pentru a implementa solutii care sa optimizeze consumul de baterie.

O baterie de 5.000-5.500 mAh ar trebui sa fie suficienta pentru o zi intreaga de utilizare in regim mediu a telefonului mobil. Sunt insa actualizari care au redus sensibil consumul de baterie, astfel ca telefonul tau poate rezista cu brio si la 1 zi de activitati mai intense, cum ar fi jocuri sau vizionarea de videoclipuri.

Daca alegi un telefon refurbished, incearca sa te uiti la sanatatea bateriei, mai ales la dispozitivele Apple. Un procent de sanatate a bateriei peste 95% ar trebui sa fie satisfacator.

3. Procesorul

Procesorul este foarte important cand alegi un telefon. Cele din generatiile mai noi au o arhitectura complet schimbata si pot face fata cu brio chiar si sarcinilor cele mai solicitante.

Spre exemplu, Apple se lauda cu procesorul Bionic, un procesor care in testele sintetice a scos 17.000 de puncte, peste puterea hardware generata de dispozitivele cu Android.

Snapdragon a lansat recent modelul 8 din generatia a treia de procesoare pentru utilizatorii de dispozitive cu Android. Acesta este, conform mentiunilor producatorului, cel mai puternic procesor pentru dispozitive mobile lansat pana in acest moment si este adaptat pentru multitasking.

4. Camera

Daca esti pasionat de fotografie, dar nu numai, cu siguranta te intereseaza si camera video de pe un telefon mobil, mai ales daca vrei sa pleci in vacante si te gandesti sa surprizi cateva cadre frumoase.

Acum majoritatea telefoanelor mobile au camere foto cu zeci de megapixeli, astfel ca numarul megapixelilor nu mai este demult o problema.

In momentul de fata conteaza mai mult producatorul lentilelor, caracteristicile tehnice ale modulului foto si constructia acestuia.

Spre exemplu, saturatia, vibratia culorii, zoom-ul sau stabilizarea sunt caracteristici pe care ar trebui sa le urmaresti cand alegi un telefon pentru poze. Se utilizeaza module foto de la producatori de top precum Zeiss sau Leica pentru a creste performantele pe partea de camere.

5. Memoria

In ceea ce priveste memoria, trebuie sa abordam doua aspecte: memoria RAM si spatiul de stocare al unui telefon.

In ceea ce priveste memoria RAM, telefoanele mobile de top vin acum cu pana la 12 GB sau chiar 16 GB de memorie RAM, ceea ce ar trebui sa fie suficient chiar si daca ai mai multe aplicatii mobile deschise in fundal.

Daca iti iei un telefon care are mai putina memorie RAM, sa zicem doar 6 GB sau 4 GB, s-ar putea ca dupa cateva actualizari sa ai unele probleme, iar acesta sa aiba ceva intarzieri in executarea sarcinilor.

Memoria de stocare ajunge in prezent pana la 512 GB, spatiu mai mult decat suficient. Daca ai nevoie de spatiu extra poti opta si pentru servicii cloud, unele din ele fiind gratuite. Poti asadar sa te orientezi si spre modele ceva mai ieftine cu 128 GB de stocare, spatiu care ar trebui sa fie de ajuns pentru utilizarea zilnica si pentru aplicatiile uzuale.

Bineinteles ca pe langa aspectele mentionate, in alegerea unui telefon cu totii vom tine cont si de design, culoare, sistem de operare sau alte lucruri care tin de gusturile si preferintele fiecaruia dintre noi.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.