.

5 instrumente de măsurare utile pentru orice construcție

instrumente-de-masurat-constructii
Distribuie prietenilor tai!

Trusa cu scule trebuie să conțină neapărat instrumente de măsurat, potrivite pentru numeroase aplicații. Dacă te apuci de construcții, de reparații sau de amenajări, cel mai probabil îți este utilă o ruletă sau un alt tip de unealtă cu care să măsori distanțe, unghiuri și gradul de înclinare. Iată care sunt principalele instrumente de măsurare potrivite pentru orice construcție.

Ce instrumente de măsurat îți trebuie în construcții

Atât în cazul în care meșterești mereu câte ceva, cât și atunci când îți planifici mai rar să construiești sau să repari lucruri, este util să ai la îndemână unelte adecvate proiectului tău. Completează-ți trusa cu instrumente de măsurat de calitate: alege rulete profesionale, nivele sau echere de tâmplărie de la Construcții-Mag și pregătește-te de orice situație.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

1.   Ruletă sau metru

Ruleta poate fi considerată un instrument clasic de măsurare, care n-ar trebui să lipsească din nicio locuință. Aceasta poate avea o bandă de doar un metru sau de câțiva zeci de metri. Alege un produs cu sistem de blocare și arc de retragere, bandă metalică precisă și curbată, pentru o susținere ma bună. De asemenea, poți opta pentru un metru de tâmplărie, potrivit pentru începători sau profesioniști.

2.   Echer

Echerul se poate dovedi util în multe aplicații. Un astfel de instrument te ajută să măsori cu precizie diverse distanțe și să faci cu ușurință marcaje. De asemenea, cu un echer reglabil sau multifuncțional poți lua forma oricărui unghi și îl poți marca rapid. Dacă ai nevoie să realizezi măsurători tridimensionale, alege un echer de tip japonez.

3.   Nivelă cu bulă

Bolobocul sau nivela cu bulă de aer te ajută să verifici dacă o suprafață este verticală, orizontală sau oblică. Astfel, poți ajusta poziția unui obiect sau poți încărca mai mult material pe un perete, până când suprafața este aliniată corespunzător. Nivela conține unul sau mai mulți cilindri de sticlă gradați, cu lichid și bule de gaz. Dacă vrei să determini, în același timp, verticalitatea și orizontalitatea, alege un instrument cu cel puțin doi indicatori.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

4.   Nivelă cu laser

De asemenea, pentru a trasa și a verifica liniile verticale sau orizontale, poți folosi o nivelă cu laser. Aceasta poate fi prevăzută cu una sau două linii, dispuse în cruce. În plus, dacă ai la dispoziție funcția de autonivelare, îți ușurezi și mai mult munca. Totodată, trebuie să ții cont de domeniul de lucru a nivelei, care reprezintă distanța maximă la care poate fi amplasat instrumentul față de suprafața peretelui sau obiectului măsurat.

5.   Telemetru și multimetru

Un mod rapid de a măsura distanțele este cu ajutorul telemetrului, un instrument electronic cu laser sau ultrasonic. Poți stabili cu ușurință distanțele, iar măsurătorile pot fi salvate în aparat. În plus, acesta poate avea funcții de calcul automat: adunări, scăderi, înmulțiri, calcularea ariei și a volumului, măsurarea indirectă a înălțimii cu funcția Pitagora ș.a.

Lucrează mai ușor și termină-ți proiectele într-un timp mai scurt, folosind instrumente de măsură potrivite. Alege produse de calitate, care să reziste în trusa ta de scule o perioadă îndelungată. Fii pregătit pentru orice construcție sau pentru fiecare situație neprevăzută.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.