.

5 beneficii pentru organism oferite de ceaiul de afine

Blueberry,Tea,In,A,Glass,Cup,And,Fresh,Blueberries,On
Distribuie prietenilor tai!

Intr-o lume in care incercam sa identificam solutii tot mai bune pentru sanatate, iar plantele sunt din nou in atentia tuturor, ceaiul de afine poate fi un tratament complementar eficient pentru multe afectiuni, dat fiind faptul ca fructele de afine sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si fibre. Mai mult, afinele si ceaiul de afine au fost utilizate de secole in medicina traditionala a mai multor popoare, pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.

Ceaiul de afine ofera numeroase beneficii pentru sanatatea intregului organism, asadar continua sa citesti acest material pentru a descoperi cele mai importante directii.

1. Sustine lupta impotriva bolilor cardiovasculare

Asadar, la ce este bun ceaiul de afine? In lupta impotriva bolilor cronice cardiovasculare. Prin efectele sale antioxidante si antiinflamatorii conferite de substantele bioactive din fructe, ceaiul de afine are toate sansele sa contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a unor boli cardiovasculare.

Mai mult, ceaiul de afine pare ca ajuta la diminuarea colesterolului LDL sau a colesterolului “rau”, crescand in acelasi timp colesterolul HDL considerat “bun”. Rezultatele studiilor au evidentiat si ca functia endoteliala ar putea fi imbunatatita printr-un consum determinat de ceai de afine, ceea ce ar putea conduce la ideea unei noi modalitati de a preveni ateroscleroza. (1)

2. Intareste  sistemul imunitar

Ceaiul de afine este bogat in vitamina C care s-a dovedit ca ofera sprijin in ceea ce priveste imbunatatirea performantelor sistemului imunitar. O imunitate puternica inseamna ca te vei imbolnavi mai rar si vei trece mai usor peste unele probleme ce ar putea sa apara. De asemenea, antocianinele din ceaiul de afine au rol de sustinere a sistemului imunitar. (1)

3. Efecte antioxidante puternice

Antioxidantii prezenti in ceaiul de afine protejeaza corpul de radicalii liberi care sunt de fapt molecule instabile, ce deterioreaza celulele, contribuie la imbatranirea prematura si la aparitia cancerului. Afinele sunt printre fructele cu un nivel ridicat de antioxidanti, ceaiul de afine nu face exceptie.

Flavonoidele sunt principalii antioxidanti polifenoli din ceaiul de afine, iar antocianinele sunt un grup special de flavonoide ce au numeroase beneficii pentru sanatatea organismului. Toate acestea inseamna ca ceaiul de afine poate conduce la cresterea nivelului de antioxidanti din organism si la o stare de bine general. (1), (2)

4. Imbunatateste functia creierului

Imbatranirea naturala presupune deteriorarea functiilor si sistemelor corpului, creierul si memoria fiind afectate. Stresul oxidativ este responsabil de accelerarea imbatranirii creierului si de afectarea negativa a acestuia. Studiile efectuate pana acum au oferit rezultate incurajatoare legate de consumul ceaiului de afine, imbunatatiri ale unor markeri ai functiei creierului, dar si intarzierea imbatranirii mentale. (2)

Ceaiul de afine poate ajuta creierul sa functioneze mai bine, tulburarile cognitive precum cele din Alzheimer si dementa ar putea fi preintampinate si cu ajutorul acestui produs, prin impiedicarea formarii placilor in creier. (1)

5. Combate infectiile

Infectiile tractului urinar sunt comune la ambele sexe, femeile fiind mai predispuse la acestea. Ceaiul de afine poate ajuta la combaterea acestor infectii, datorita substantelor active continute, insa, sunt necesare studii amanuntite in acest sens. Unele substante anti-adezive care previn legarea bacteriilor precum E. coli de peretele vezicii urinare, existente in merisoare sunt asemanatoare cu cele din afine, dar cercetarile vor stabili daca ceaiul de afine ajuta cu adevarat la prevenirea infectiilor tractului urinar. (2)

Mai sunt si alte directii in care ceaiul de afine se considera ca poate oferi avantaje deosebite organismului. Studiile efectuate sunt promitatoare, multe sunt doar in laborator testate. Pana la observarea efectelor pe subiecti umani este bine sa folosesti tratamentul prescris de medic pentru bolile cronice sau acute diagnosticate. Ceaiul de afine trebuie consumat cu moderatie, iar ca terapie complementara, doar la recomandarea medicului, respectand dozele indicate.

Acest articol despre ceaiul de afine este strict informativ si nu poate inlocui un consult medical adecvat. Daca intentionezi sa introduci ceaiul de afine ca parte a unui tratament, consulta medicul inainte si respecta indicatiile specialistului!

Surse de informare:

  1. Health Benefits of Blueberry Tea – https://www.webmd.com/diet/health-benefits-blueberry-tea
  2. 10 Proven Health Benefits of Blueberries – https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-blueberries
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.