.

4 sfaturi pentru a alege un gin bun

pexels-toni-cuenca-616834
Distribuie prietenilor tai!

Ginul este o băutură originară din Italia și Țările de Jos, unde călugării îl foloseau inițial ca tratament medical. Amestecarea diverselor plante cu alcoolul distilat a fost însă pe placul pasionaților de băuturi, astfel că nu a durat mult până când ginul a devenit o băutură alcoolică populară. În prezent, există numeroși producători de gin, care îl fabrică în diverse variante. Între tipurile și brandurile de gin există diferențe în ce privește aromele, gustul și tăria. Alegerea ginului poate părea dificilă, dacă nu ai experiență și cunoștințe legate de procesul de fabricare și de specificul fiecărui tip și brand. De aceea, ți-am pregătit 4 sfaturi care să te ajute să cumperi cel mai bun gin.

1.  Învață să deguști ginul

Ginul a fost, ca și coniacul, a fost mult timp o băutură destinată claselor superioare. Procedeele meticuloase de fabricare și combinația complexă de ingrediente fac din gin o băutură nobilă. Totuși, pe piață există și produse de calitate mai slabă, de aceea este important să înveți cum se degustă ginul. Astfel, pe viitor vei putea evita produsele care nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Pentru a degusta ginul, toarnă puțin într-un pahar. Ia o gură și ține-l puțin pe limbă, respirând încet. Aerul care pătrunde în cavitatea bucală amplifică simțul gustativ, lucru care îți permite să simți toate aromele plantelor din compoziția băuturii.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

2.  Cunoaște tipurile de gin

London Dry Gin

Este important să cunoști tipurile de gin, pentru a ști ce așteptări să ai la degustare. Originar din Anglia, dar fabricat astăzi în toată lumea, London Dry Gin se bea des în combinație cu apă tonică sau în Martini. Ceea ce îl distinge de alte tipuri de gin este aroma puternică de ienupăr și notele de citrice. Pentru că este sec, London Dry Gin nu conține zahăr sau alți îndulcitori adăugați.

Old Tom Gin

În trecut, Old Tom Gin se fabrica în casă și avea o calitate îndoielnică, pentru că la fabricarea sa se foloseau îndulcitori, alcool ieftin și alți aditivi. De atunci, Old Tom a evoluat mult, în prezent ajungând la un nivel de calitate ridicat. Old Tom este un gin robust și dulceag, ceea ce îl face ideal pentru cocktailuri creative.

Plymouth Gin

Plymouth Gin este originar din orașul din sudul Angliei și se fabrică doar aici, pentur că are denumire de indicație protejată. Se distinge datorită aromelor de pământ și notelor de citrice. De asemenea, este puțin dulceag și conține, pe lângă ienupăr, și semințe de coriandru și cardamom.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

3.  Ține cont de preferințele tale

Alegerea celui mai bun gin este și o chestiune de gust personal. Fiecare persoană are propriile arome preferate. Unii îndrăgesc doar băuturile seci, în timp ce alții vor să bea un gin dulceag. Unele persoane urăsc coriandrul, așa că un gin Plymouth nu îi atrage, în timp ce pe alții gustul prea pregnant de ienupăr îi îndepărtează de London Dry. Ține cont de preferințele tale când alegi un gin. Îți poți forma gustul experimentând cu sticlele mici. La fel ca whisky-ul și coniacul, și ginul se vinde în sticle miniaturale. Acestea îți permit să deguști mai multe tipuri și branduri, cu costuri reduse.

4.  Ia în calcul prețul

Producția de gin s-a industrializat, așa că multe branduri de gin apreciate sunt la un preț accesibil. Anumite fabrici artizanale vând ginul la prețuri mai mari, pentru a face față competitorilor puternici. Merită să cumperi un gin mai scump, pentru că prețul indică deseori că s-au folosit ingrediente de calitate și metode tradiționale de producție, care își pun amprenta într-un mod pozitiv asupra produsului final.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Alegerea unui gin bun nu este dificilă, dacă ții cont de recomandările noastre. Savurează-l ca atare, cu apă tonică sau într-un cocktail.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.