.

4 motive pentru care inoxul este materialul ideal în industria alimentară

4motivepentrucareinoxulestematerialulidealinindustriaalimentara
Distribuie prietenilor tai!

Inoxul este o formă specifică de oțel inoxidabil, utilizat cu precădere într-o serie de industrii ce au în prim plan omul, ca principal consumator. Printre acestea, regăsim și industria alimentară. Grație durabilității sale, suprafeței netede și fără pori, curățarea facilă, ținerea la distanță a bacteriilor și aspectul estetic, ce conferă eleganță bucătăriilor, inoxul deservește cu succes industria alimentară.

Durabilitatea

Inoxul este cunoscut pentru rezistența și durabilitatea sa. Elementele regăsite în componența și procesul de fabricare îl fac rezistent la coroziune, precum și la pătare. Inoxul este un material extrem de durabil, ce își poate menține aspectul intact, în condițiile unei utilizări corespunzătoare. Nu se zgârie și nu se îndoaie cu ușurință.

Un bazin inox reprezintă o alegere excelentă pentru industria alimentară, dar și pentru cea a laptelui, farmaceutică sau chimică. Durabilitatea confecțiilor metalice din inox completează fiecare bucătărie, integrându-se fără probleme în orice tip de decor.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Rezistența la coroziune, temperaturi scăzute și umiditate

Rezistența la coroziune este una dintre cele mai importante proprietăți ale inoxului. Tocmai din acest motiv producătorii îl folosesc în producerea de confectii metalice pentru clienții din industria alimentară.

În același timp, rezistența inoxului la temperaturi scăzute, ridicate și umiditate, sunt atribute de luat în considerare atunci când se aleg produse pentru bucătăriile restaurantelor. Neavând pori care să atragă umiditatea sau germeni, produsele din inox sunt antiseptice, prin urmare nu permit instalarea bateriilor. Această caracteristică îl face mediul ideal pentru pregătirea și depozitarea alimentelor.

Întreținerea facilă

Un argument pro în favoarea inoxului îl reprezintă mentenanța. Într-o bucătărie, urmele de mizerie, amprentele, petele de grăsime, pot fi înlăturate cu ușurință. Spre exemplu, urmele lăsate de degete pe suprafețe de inox, pot fi ușor îndepărtate cu detergent de vase și apă caldă.

Depozitele de calcar pot fi ușor îndepărtate cu o soluție ce conține oțet, petele persistente, de grăsime și ulei, au nevoie de săpun de vase și produse de curățenie pe bază de alcool. Rugina și zgârieturile pot fi îndepărtate cu soluții speciale și uniformizate cu un burete din inox.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Aspectul estetic elegant

Faptul că industria alimentară folosește echipamente din inox, poate fi un semn care-i dovedește frumusețea și atracția estetică. Desigur că principalii factori care stau la baza echipamentelor din inox îl reprezintă rezistența și durabilitatea acestuia, însoțite de ținerea la distanță a bacteriilor. Însă produsele din inox oferă un aspect elegant, modern, simplu, poate chiar rafinat.

De asemenea, inoxul este un material reciclabil. Atunci când un produs din inox nu mai este de folos, poate fi topit și transformat în unul nou, care deservește altor scopuri.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.