.

32 de indieni cu covid, depistati pe un santier din Bucuresti

Distribuie prietenilor tai!

Pe santier lucreaza, in total, 200 de oameni, din care 38 sunt indieni. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ca a solicitat un raport despre conditiile de munca si despre existenta sau nu a contractelor de munca ale lucratorilor infectati cu noul coronavirus.

Violeta Alexandru asteapta raportul Inspectoratului Teritorial de Munca; anajatorul nu a fost gasit la fata locului.  “Am tinut foarte mult ca deplasarea ITM sa se faca la momentul la care am facut-o si eu, pentru ca, dacă s-ar fi facut o zi – doua mai tarziu, era posibil sa se modifice anumite conditii fata de cele despre care doream sa aflam exact la momentul la care a izbucnit problema cunoscuta  – a declarat Violeta Alexandru.

De aspectul medical al problemei se ocupa Directia de Sanatate Publica; aceasta autoritate ia decizii legate de carantinare si spitalizare. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a anuntat ca muncitorii indieni angajati la o firma privata de constructii din Bucuresti, depistati pozitivi COVID vor primi toate ingrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitala, iar cei fara simptome vor fi carantinati intr-o cladire special amenajata. Bolnavii vor fi dusi la spitalul modular care functioneaza ca sectie externa a Spitalului Victor Babes. Nu este clar deocamdata  a cui e firma de constructii.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Bilantul ultimelor 24 de ore

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 961 de cazuri noi de COVID-19 si 39 de decese. Cele mai multe cazuri noi sunt in Bucurestu – 103. In spitale sunt internati 7370 de pacienti, din care 480 la Terapie Intensiva.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.