.

Se relanseaza procedura pentru numirea Codrutei Kovesi in functia de Procuror-Sef al UE

Distribuie prietenilor tai!

Parlamentul European si-a desemnat negociatorii pentru pozitia de procuror-sef european – anunta pe Facebook purtatorul de cuvant al Partidului Popular European (PPE), Siegfried Muresan.

Cei trei eurodeputati care vor negocia in numele Parlamentului European cu reprezentantii Consiliului –reprezentantii permanenti ai tarilor membre – sunt Monika Hohlmeier (PPE), Juan Fernando Lopez Aguilar (Socialistii si democratii europeni), Maite Pagazaurtundua (Renew). Mandatul lor este simplu si clar, scrie eurodeputatul roman pe contul lui de Facebook: “Laura Codruta Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru functia de procuror-sef european. Este singurul candidat al Parlamentului si este singura persoana pe care Parlamentul European o va accepta in pozitia de procuror-sef european”.

PPE a cerut accelerarea procedurii

Popular-europenii au cerut, in sedinta liderilor de grup din Parlamentul European, accelerarea procedurii de alegere a procurorului-sef euorpean. Prin urmare, a fost desemnata echipa de negociatori. Cei trei eurodeputati vor discuta cu Consiliul in incercarea de a ajunge la un acord. Primele discutii Parlament-Consiliu, de dupa relansarea candidaturii Codrutei Kovesi, ar urma sa aiba loc saptamana viitoare.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Kovesi practic nu mai are contracandidat

Teoretic, fosta sefa DNA nu mai are contracandidat. Francezul Jean-Francois Bohnert,  pe care il preferasera reprezentantii permanenti ai statelor membre, inainte de alegerile europarlamentare, s-a retras din cursa, pentru ca a devenit sef al DNA-ului din Franta.

Ambasadoarea Romaniei la UE, Luminita Odobescu, a avut o pozitie anti-Kovesi

Daca nu ar fi intervenit blocajul Parlament European – Consiliu, Kovesi ar fi fost deja desemnata procuror-sef al UE. Dar ea a avut doar sustinerea Parlamentului European. Unii dintre reprezentantii permanenti ai tarilor membre (ambasadorii) au votat impotriva ei in Consiliu. Inclusiv ambasadoarea Romaniei, Luminita Odobescu, ar fi votat impotriva lui Kovesi, la cererea PSD. Ar putea fi pretul pe care Odobescu a fost dispusa sa-l plateasca pentru ca guvernul sa o propuna in functia de comisar european. De altfel, numele lui Odobescu a circulat intens ca posibila propunere de comisar din partea Romaniei, pana ce s-a anuntat lista finala, cu Rovana Plumb.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.