.

Norvegianca moarta de turbare

Distribuie prietenilor tai!

Femeia, in varsta de 24 de ani, a fost muscata de un caine vagabond, in Filipine.

Birgitte Kallestad era cu prietenii in vacanta, in Filipine. In timp ce se plimbau, au gasit un catelus pe strada. Pentru ca iubea mult animalele, Birgitte a luat puiul cu ea la statiunea in care locuia. I-a facut baie si s-a jucat cu el, impreuna cu prietenii. In joaca, puiul de caine a muscat-o de degete. Desi avea pregatire medicala, in loc sa mearga imediat la medic, tanara a crezut ca e suficient daca isi dezinfecteaza rana. Cainele avea rabie.

Birgitte a murit chiar la spitalul la care lucra

Vacanta in Filipine a avut loc in luna februarie. Dupa intoarcerea in Norvegia, a inceput sa se simta tot mai rau. Desi au consultat-o in repetate randuri,  medicii nu au reusit sa isi dea seama la timp ca Birgitte era infectata cu virusul rabic. In Norvegia, nu s-a mai inregistrat niciun deces provocat de rabie in ultimii 200 de ani.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Acum cateva zile, Birgitte Kallestad a murit chiar la spitalul la care lucra.

Inainte de a merge in Filipine, turistii trebuie sa se vaccineze

Autoritatile recomanda vaccinarea antirabica inainte de calatorii in anumite zone ale lumii, inclusiv in Filipine. Birgitte insa nu doar ca nu s-a vaccinat inainte sa plece in vacanta, dar nici nu a mers la medic, dupa ce a muscat-o catelul luat de pe strada.

Rabia se poate trata, daca e depistata la timp. Mii de oameni mor anual de turbare, mai ales in Asia si Africa.

Manuela

sursa foto: facebook Birgitte Kallestad

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.